tiistai 6. joulukuuta 2011

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille, toki näin vähän myöhässä... Oon ollut nimittäin koko päivän liikenteessä, ensin koulussa ja sieltä suoraan Tromssan suomiseuran itsenäisyys päivä juhliin, uskomatonta kuinka paljon suomalaisia ihmisiä täällä oikein asuu, eikä edes todellakaan läheskään kaikki olleet paikalla plus vielä puoliksi suomalaiset. Oli niin ihana ilta ja meillä oli Ainon kanssa ihanaa, oli kiva kun oli vielä OIKEETA seuraakin juhlissa, että oikeasti nautti ihan eri tavalla. En muuten ole koskaan tuntenut tällaista isänmaallisuutta kuin näiden kolmen kuukauden aikana täällä, en ainakaan itsenäisyyspäivänä! Kylmät väreet vain kulki läpi kropan kun laulettiin maamme laulua ja lopuksi suomalais-norjalais-ruotsalainen tango.bändi soitti satumaata ja muita klassikoita meille. Tänään on ollut ihan mahtava päivä. Oli jotenkin koomista tulla norjan tunnille (mun ekalle tunnille) kouluun ku kaikki lausuu yhteen ääneen "gratulere med dagen!" kun astun luokkaan....Ensinnäkin olin ihan, että häh mitä täh, ei mulla oo synttärit mutta sitten tajusin, että Norjassa kansallis-/itsenäisyyspäivää juhlitaan ihan eri tavalla kuin Suomessa. Ihmiset toivottavat toisilleen onnea yms. Suomessa hyvä jos kaikki edes juhlivat tai muistavat koko päivää. Noh norjalaiset muistavat Suomenkin itsenäisyyspäivän, selvästikin...
Ihana Aleksandra oli jopa tehnyt Suomen-lippurintamerkin ja yllätti mut sillä kun tulin ruokavälkälle!
Jatkan nyt vielä näihin samoihin kuulumisiin, että oltiin eilen myös katsomassa suomalaisien oppilaiden " kauneimpia lastenlauluja" Tromssan vanhimmassa kirkossa, kyllä voin sanoa, että nyt on hieman sekanon olo, että missäs mä oikeen oonkaan, Suomessa vai Norjassa vai jossain siitä väliltä...

Maanantai aamua ei olisi voinut paremmpin aloittaa kun ekalla tunnilla maisema oli tämä, tässä näkee hyvin sen kun on kaamos ei aurinko paista mutta se tolla tavalla voi silti punoittaa taivaan kauniisti.
Saatiin viime perjantaina koristella koulun aulaan joulukuusin vaihtareiden kanssa, woop woop!

Loppuun vielä parin viikon takaisia kuvia viimeisestä päivästä enne kaamosta, oli niin uskomaton ilma, että haluan jakaa sen teidänkin kanssa. Vähän nämäkin myöhässä mutta ei se mitään, kauniita kuvia joka tapauksessa!

Ps. Kaikki kuvat otettu iphonella joten myös laatu sen mukainen, saas nähdä jos saisin kunnon kameran taas joku päivä jonnekin tilaisuuteen mukaaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Etkö enää muotibloggaile? :(